Praktijk voor Healing en Bewustwording
M. Woensdregt. Fysiotherapeut, Healer, Coach

Sounder Sleep Systems

Het systeem bestaat uit z.g. 'Minimoves', 'Natural Breathing' oefeningen, 'Day tamers' en 'Night tamers'.

Minimoves zijn ontworpen als hulp bij inslapen en om weer door te kunnen slapen. Het zijn kleine, gemakkelijke, ontspannen oefeningen, die ontspanning brengen in lichaam en geest waardoor het inslapen vergemakkelijkt.

De Natural Breathing maakt dat je bewuster wordt van je eigen ademhaling en de bewegingen in de romp. Vaak geeft dit een rustig en ontspannen gevoel na oefening.

Day tamers zijn oefeningen om overdag te oefenen. Overdag ervaren van een meer ontspannen gevoel door het uitvoeren van de oefeningen maakt dat het slapen in de nacht verbetert.

Night tamers zijn bedoeld om in te zetten als je in de nacht toch onverhoopt wakker wordt om de 'inslaapmodus' weer te activeren.

De basiscursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Aan het einde van elke training krijg je opdrachten om de oefenstof van de training in de praktijk te brengen. Hierbij wordt ervan uitgaan dat je zowel overdag als in de avond en nacht oefeningen doet.

Wanneer je een training 'Gezonder Slapen' volgt, kun je het volgende verwachten:

  • Uitgeruster opstaan
  • Dieper en langer achtereen slapen
  • Makkelijker inslapen
  • Bewuster zijn van je persoonlijke ademhaling en deze makkelijker reguleren
  • Meer gewaar zijn wanneer je overdag gespannen raakt en meer ontspannen voelen
  • Afname van stressklachten, lichamelijke pijnklachten
  • Afname vermoeidheid

De grondlegger van de Sounder Sleep Systems is Michael Krugman. In zijn leven is hij bezig geweest met onderzoeken, experimenteren en toepassen van oefeningen voor slaapverbetering. Voor het ontwerpen van de oefeningen heeft hij zich gebaseerd op wetenschap, menselijke ervaringen, bestaande ontspanningstechnieken en ontspanningsprincipes.

Ik heb de Sounder Sleep Systems basistraining gevolgd bij psycholoog en bewegingswetenschapper Patricio Simon (Patricio heeft zijn trainingen gevolgd bij Michael Krugman). De teachersopleiding heb ik gevolgd bij de grondlegger Michael Krugman.

Voor uitgebreidere informatie: www.soundersleep.com

Terug