Praktijk voor Healing en Bewustwording
M. Woensdregt. Fysiotherapeut, Healer, Coach

Het Mulligan Concept:

Dit is een veilige en effectieve manier van mobiliseren, waarbij snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

Het onderzoek is niet anders dan gebruikelijk in de manuele geneeskunde/therapie.

Voor de perifere gewrichten (van de ledematen) gebruiken we een techniek, waarbij gemobiliseerd wordt tijdens actieve beweging.
We zoeken steeds naar die positie in het gewricht, waarbij er gedurende het hele bewegingstraject pijnvrij bewogen kan worden. Het gewricht loopt dan a.h.w. goed in zijn natuurlijke 'spoor'. Dat 'spoor' wordt tijdens de therapie ingezet voor snel en pijnvrij functieherstel. Tijdens de mobilisatietechniek beweegt de patiënt het gewricht eerst onbelast en uiteindelijk vol belast.

Vergelijkbare technieken worden toegepast op de wervelkolom bij nekklachten of rugklachten. Ook hier is de pijn de leidraad: de therapie moet pijnvrij zijn. En ook hier wordt de patiënt uitgenodigd om actief aan de therapie deel te nemen. Enerzijds gebeurt dat door tijdens de handelingen zelf het gewricht te gaan bewegen, anderzijds krijgt de patiënt oefeningen mee om het effect te onderhouden of verder te ontwikkelen.

Ik combineer dit vaak met het inzetten van Medical Taping om het lichaam te ondersteunen bij het geheugen van de juiste beweging.

Terug