Praktijk voor Healing en Bewustwording
M. Woensdregt. Fysiotherapeut, Healer, Coach

Medical Taping Concept

Bij de ontwikkeling van deze methode werd uitgegaan van principes uit de chiropractie en de kinesiologie. Hierbij is de gedachte, dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden of te herstellen, maar daarnaast ook bepalend zijn voor bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Het niet goed functioneren hiervan kan dus leiden tot een scala van klachten.
Bij deze methode worden behandeltechnieken gebruikt om bewegingspatronen positief te beïnvloeden. Hierbij moet gedacht worden aan positieverandering van gewrichten, beïnvloeding van de fascie (verbindende laag tussen weefsels), ruimte-beïnvloeding en beïnvloeding van de eindstand. Daarnaast is het mogelijk om specifieke problemen zoals carpaal tunnelsyndroom, RSI-klachten e.d. te behandelen.

De tape die gebruikt wordt, is gemaakt van een elastisch katoen met een anti-allergische lijmlaag, waardoor de tape zeer goed is te verdragen.

Effecten

De elasticiteit van de tape zorgt ervoor dat de huid lichtelijk wordt opgetild. Zo ontstaat er meer ruimte in het gebied van de onderhuid, waar o.a. lymfe-, haarvaatjes en verscheidene zenuw-receptoren liggen. Eén van de belangrijkste effecten hiervan is pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering in de lymfe-afvoer en bloedcirculatie. Een tweede effect hiervan is dat de pijn minder wordt ervaren en daardoor automatisch een meer fysiologisch mtc en natuurlijker bewegingspatroon mogelijk maakt. Hierdoor wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd en kan herstel sneller plaatsvinden.

Terug